Tips för ett billigare bröllop

Att gifta sig, det kan kosta i stort sett hur mycket som helst! Men det måste inte vara dyrt! Det går att ordna ett bröllop ni minns, utan att ruinera er!

Hur gör man då för att få ett billigare bröllop? Jo, det börjar så klart med planering. För bok över alla kostnader och fundera på vad saker kostar och om det är värt pengarna. Planera alla köp noggrant. Gör listor, jämför priser, ifrågasätt varje inköp.

Brudklänningen måste inte heller den vara dyr, det finns fina och billiga klänningar som passar perfekt till bröllop. Du kan enkelt förhöja den med egna applikationer av tyll eller spets. 

När det gäller maten till bröllopet, så kan ni laga själva eller be släkt och vänner om hjälp med detta. Sedan måste det inte vara en trerätters middag med dyra råvaror. Kanske det räcker med smörgåstårta? Sen var det detta med alkoholen. Ni behöver verkligen inte bjuda ett stort festsällskap på gratis sprit. Sprit till självkostnadspris är mer än nog av överraskning för de allra flesta.

Brudbuketten kan du göra själv, av blommor och växter från naturen, om det är rätt årstid vill säga. Men du sparar en del på att skippa floristen.

Håret kan du be en vän ordna åt dig, samma sak här att en frisör kostar en del, en vän kan göra det lika bra, gratis. Sminkningen kan du även det göra själv eller be en vän. 

Hyr en billig lokal eller leta efter en ni kan låna gratis. Smycka den med föremål från naturen. 

Det var i alla fall en del tips för att ni ska få ett billigare bröllop. Kanske ni kommer på fler saker själva?

12 Apr 2020