Vad ska man ha för bröllopsmiddag?

De allra flesta brudpar bjuder på något ätbart på sin bröllopsfest och mycket av själva bröllopet handlar just om det som sker vid en trevlig middag med tal och sång. Men vad äter man då? Det man kan välja på är att ha en klassisk sittning, med tre rätter eller så kan man välja att ha en buffé. 

Här är en lista på fördelar och nackdelar som kommer från alltombröllop.com:

Fördelar:
♥ Ni behöver inte förbereda eller laga mat i förväg om ni har anlitat en kock
♥ Det är enklare att räkna ut hur mycket mat som behövs.
♥ Alla gäster får mat samtidigt.

Nackdelar:
♥ De som önskar specialkost kan behöva helt andra rätter.
♥ Ni blir mer låsta i ert val av maträtter eftersom ni vill välja mat alla gillar.
♥ Kräver en större personalstyrka vid serveringen.
♥ En så stor kvantitet kräver ett storkök vid tillagningen och ställer därför krav på lokalen.

Buffé
Genom att duka upp ett antal maträtter och tillbehör på ett långbord kan ni skapa en buffé där gästerna själva lägger upp maten på sin tallrik.

Fördelar:
♥ Gästerna kan själva ta av den mat de tycker om.
♥ Det blir inte så uppenbart att någon behöver specialkost.
♥ Kräver mindre personalstyrka än vid servering.
♥ Lagar ni maten i förväg blir det oftast billigare än en trerättersmeny.
♥ Ni kan ta hjälp av familj eller vänner i god tid innan er stora dag.

Nackdelar:
♥ Väntan kan bli lång för de som haft oturen att hamna sist i kön.
♥ Det är svårare att passa in tal eftersom någon alltid äter eller tar mat.
♥ Det blir en del spring under sittningen för de gäster som vill ha påfyllning.
♥ Att beräkna åtgång kan vara klurigt.
♥ Alla lokaler tillåter inte att ni tar med egen mat.

 

15 nov 2019